Tabăra Sarospatok

8 MartieCa în fiecare an, Fundația Hans Lindner prin programul Raza Speranţei facilitează  accesul la concedii odihnitoare şi asigurarea condiţiilor prielnice recuperării copiilor cu boli maligne din județ.  În perioada 3-9 iuliea avut loc Tabăra Aventurilor la Sárospatak/Ungaria, dedicată acestor copii şi familiilor lor, organizată împreună cu Fundația Kosztyu Ádám, din acea localitate.
150 de persoane, din care 85 de copii, împreună cu părinţii lor, veniţi din Ungaria, Ucraina şi România,  s-au putut juca şi distra, au avut ocazia să formeze prietenii, iar părinţii implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experiențe referitoare la boala propriilor copii.

Cele 7 familii din programul Raza Speranţei au revenit cu bine din tabără, întorcându-se plini de experienţe noi pe care le-au trăit alături de alte familii cunoscute acolo. .
Activitățile au fost diverse : vizite în parcul de distracţii din pădure, plimbare cu telecabina, coborâri cu bobul  pe şine , zbor cu tiroliana. Au avut parte şi de îndeletniciri manuale prin care au putut exersa pictatul pe sticlă, au creat păpuşi din sticlă şi au încercat roata olarului. Nu au lipsit nici băile zilnice în piscine taberei, serile de concert şi karaoke.
Demonstrațiile jandarmilor a creat mult entuziasm și în acest an printre copii, aceștia având ocazia să testeze armele din dotare,unii afirmând că sigur se vor face jandarmi când vor fi mari.
O activitate care le-a creat multă plăcere şi momente de socializare calitativă a fost gătitul, aceştia având şansa să participe la pregătirea meselor pe care le serveau împreună zi de zi.
Vara nu se termină aici pentru copiii din Raza Speranţei. Cu încredere şi o mobilizare adecvată, echipa Raza Speranţei şi echipa fundaţiei vor continua să mai organizeze o excursie care se doreşte să aibă în primul rând caracteristica de a ţine unită familia copilului. Totodată activităţile vor fi şi aici gândite în aşa fel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.
Mai presus de toată euforia pe care ne străduim să le-o creăm copiilor, cel mai mult ne bucură şi ne linişteşte atunci când odată ajunşi în tabere, excursii , copiii împreună cu familia lor, pot spune: “…..în sfârşit, acasă…”!


Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.