Am mers să vindecăm

razasperantei1Cei care au pe suflet suferința copiilor, ajung  de cele mai multe ori să se confrunte cu acea cruntă realitate  că nu pot contribui îndeajuns la vindecarea copiilor.
Experiența  în privința vizitelor regulate la Oncopediatria din Cluj-Napoca arată că cei care se apropie de copiii bolnavi, îi ascultă,  îi mângăie, îi  întreabă despre cum se simt, aceia contribuie la vindecare. Vindecarea este un proces de purificare, sufletească și trupească.
Prin intermediul medicilor are loc vindecarea trupească, însă  rănile sufletești  de cele mai multe ori rămân pe umerii familiei, aceasta ramânând singură pentru a găsi o soluție.
Echipa Raza Speranței încearcă să ajute în privința ambelor confruntări, atât cea trupească cât și cea sufletească.  În preajma Crăciunului în fiecare an vizităm copiii internați la secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic din  Cluj-Napoca, unde în acest an a fost prioritară întărirea sufletească.  La această zi au luat parte călugărul iezuit Caudiu și elevi voluntari  de la Liceul Catolic  Ham Janos,  pregătind tradiționalele cadouri frumos ambalate. Subînțeles este faptul că la baza acestui gest au stat cele 100 de familii ale căror copii au pregătit și apoi au dăruit aceste cadouri.
Voluntarii de la Liceul Eliza Zamfirescu au venit în acest an cu o idee  inedită, aceea de a pregăti mămicile și fetițele pentru Sărbători prin a le face manichiura, coafura și chiar un machiaj de probă.
Condițiile din spital nu seamănă cu lumea poveștilor,  însă când au ieșit la iveală cărțile de povești  de anul trecut,  iar elevii voluntarii au intrat în lumea poveștilor citind din aceste povești frumoase, micii copii bolnavi au uitat de suferința din lumea reală.
A fost o dupămasă liniștită, încărcată emoțional, în care s-a strecurat speranța,  mesajul Crăciunului.
Mesajul speranței trebuie  transmis de fiecare dintre noi,  tuturor celor aflați în nevoie, iar cei care doresc să contribuie la vindecarea copiilor sunt datori să  le ducă și să le dăruiască speranță, facănd acest lucru cu încredere atât în preajma Crăciunului cât și în Noul An.
razasperantei
razasperantei1
razasperantei2
razasperantei3
razasperantei4
razasperantei5
razasperantei6
razasperantei7

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.