S.O.S. :copii bolnavi de cancer

Programul Raza Speranței al Fundației Hans Lindner  funcționează de nouă ani,  punând accent până azi cel mai mult pe problematica psiho-socială , respectiv pe recuperarea și îmbunătățirea calității vieții copiilor bolnavi de cancer din județul Satu Mare.

sosÎn luna aprilie echipa Raza Speranței a participat şi ea la prima ediţie a Conferinței Naționale de Oncologie Pediatrică din București, unde s-au abordat problemele cu care se confruntă oncopediatria din România, atât din prisma medicilor şi a ministerului, cât şi din vizorul familiilor cu copii bolnavi de cancer. Pe seama conferinţei au fost concluzionate priorităţile soluţionării sincronizate a lipsurilor constatate la nivelul sistemului romanesc de sănătate.

În urma acestei participări, echipa Razei Speranţei a trecut imediat şi în mod subsidiar la fapte, organizând o masă rotundă şi în Satu Mare, pe aceeaşi temă, la care au luat parte 11 medici specialiști pediatri, neonatologi, psihiatri infantili, medici de laborator  și medici de familie din municipiu. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte legate de necesitatea și importanța diagnosticului timpuriu al cancerului la copii, disponibilitatea și interesul medicilor de diferite specializări pentru instruiri în domeniul oncologiei pediatrice, dialogându-se totodată și despre posibilităţile implementării concluziilor identificate în cadrul conferinței de la București .

Membrii  echipei  Raza Speranței  sunt de părere că dincolo de aceste întâlniri de cunoaștere și relaționare reciprocă, este important ca medicii cu  diferite specializări din Satu Mare să fie în permanentă legătură , să colaboreze mai îndeaproape și mai eficient cu specialiștii de la clinicile din centrele universitare din țară  și totodată să dețină cunoștințe permanent actualizate în privința identificării primelor semne  specifice  punerii unui diagnostic corect și cât mai timpuriu. Pe de altă parte s-a prezentat şi disponibilitatea organizatorilor de a facilita și de a susține perfecționarea profesională a cadrelor medicale în domeniul oncologiei pediatrice.

În acest sens Fundaţia Hans Lindner invită şi aşteaptă să fie contactată şi de ceilalți medici  cu  diferite specializări din județ, doritori să acceseze informații de ultimă oră din domeniul oncologiei pediatrice. Totodată sunt așteptaţi în continuare şi alţi doritori de implicare activă în dispersarea informațiilor legate de programul Raza Speranței  și serviciile accesibile destinate familiilor copiilor bolnavi de cancer.

Informaţii la: www.fundatiahanslindner.ro sau prin telefon la nr. : 0731-008168

Împreună dăruim cu adevărat lucruri bune!

 Împreună dăruim cu adevărat lucruri bune!

Săptămâna patimilor - suferință, durere,   sacrificiu. Cântările Prohodului se sting uşor şi urmează ceasuri de meditaţie pentru fiecare din noi. În preajma Sărbătorilor Pascale, Fundația Hans Lindner îi ajută pe copiii din  programul Raza Speranței  să uite de griji și împreună cu familiile să se bucure de Sfintele Sărbători.

S-au pregătit coșuri cu alimente tradiționale de Paște (pască, șuncă,ouă, prăjituri, lactate,fructe și alte alimente neperisabile)  pentru  25 de familii cu copii bolnavi de cancer din județ . Acestei  acțiuni comunitare s-au alăturat și întreprinzători locali care au donat produsele  alimentare.

Adresăm mulțumiri  domnilor Fastus Stefan, Hutton Richard, Burian Emil, Bodea Gheorghe, Kengye Zoltán, Fehér Zoltán, Barta Attila care au întărit această inițiativă locală  și care au demonstrat și de această dată solidaritate în lupta cu boala , un gest care menține vie speranța. Cadourile vor fi înmânate familiilor înainte de sărbători de către echipa Raza Speranței.

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.