Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari

Programul Raza Speranței a participat prin persoana Critinei Tulba şi a Angelei Lazin și în acest an la cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică care a avut loc în data de 28 aprilie 2012 în București, la inițiativa Asociației PAVEL în parteneriat cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică. Manifestarea din acest an a vizat asistența multidisciplinară a copilului și tânărului cu cancer şi a adus în prim-plan situația copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora în încercarea de a găsi soluții concrete atât pentru îmbunătățirea condițiilor celor bolnavi, cât și pentru prevenția și diagnosticarea corectă a afecțiunilor oncologice.
Pentru a reliefa importanța parteneriatelor instituțiilor medicale cu organizațiile de pacienți, la manifestare au luat cuvântul medici oncopediatri și managerii principalelor institute medicale din țară cu sfera de activitate în oncopediatrie.Asociaţiile de pacienţi au vobit despre proiectele pe care le derulează, planurile viitoare de intervenţie şi măsurile pe care doresc să le adopte în favoarea beneficiarilor, copiii bolnavi de cancer şi familiile acestora.
 
Din păcate, țara noastră se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește oncologia pediatrică, pornind de la lipsa centrelor standardizate pentru tratament și a mijloacelor de diagnosticare corectă, până la lipsa medicamentelor. Toate acestea duc la scăderea șanselor de viață ale copiilor bolnavi de cancer, însă intensifică lupta pentru viață prin colaborarea dintre personalul medical și instituții/organizații, conturând de-a lungul celor doi ani de colaborare un sistem funcțional de interrelaționare în această sferă de activitate .
Subiectele dezbătute în cadrul conferinței au vizat obiectivele strategiei naționale în oncologia pediatrică, adoptarea standardelor europene în oncopediatrie, analiza cauzelor de eșec terapeutic în cancerul copilului, necesitatea registrului național de cancer, dotarea secțiilor de oncopediatrie, calitatea comunicării dintre pacienți și medici, progrese recente în tratarea copilului cu leucemie, importanța diagnosticării precoce a cancerului la copii, rolul alimentației în prevenția cancerului, suportul acordat familiilor și pacienților, rolul radiologiei în oncologia pediatrică, indicații și limite în transplantul medular.
Pentru reprezentanţii programului Raza Speranței prezenți la eveniment, această conferință a însemnat o oportunitate de reînchegare a legăturilor cu organizații cu profil asemănător din țară cât, accesul la cele mai recente informații în domeniul asistenței copilului și tânărului cu cancer, cât și o nouă confirmare a faptului că Raza Speranței poate şi trebuie să lupte în continuare alături de copii, părinți și cadre medicale pentru a învinge boala. Raza Speranței menține vie speranța de 10 ani!

O dorință îndeplinită

O dorință îndeplinităL-am întâlnit pe L.N. (copil de 13 ani) acum doi ani în preajma sărbătorilor de Crăciun la Cluj, în secția de oncopediatrie unde era pe-atunci internat pentru tratament. Era unul dintre copiii prezenți în camera de joacă, nerăbdatori să experimenteze noile jocuri pe calculator primite cadou de către secție.

Trairi intense în tabara din Sárospatak

Ca o noutate pentru programul Raza Speranţei , în acest an fundaţia parteneră din Sátorajaújhely a invitat 4 familii în tabăra organizată la Sárospatak în perioada 22-28 iunie, pentru copiii care au trecut prin traumele luptei cu bolile maligne..
Copiii au avut ocazia să se joace, să se odihnească, dar şi să experimenteze lucruri noi şi trăiri intense în urma numeroaselor activităţi ca şi: echitaţia, experimentarea unor metode de supravieţuire şi de luptă din sec. XVII , demostraţie cu câinii poliţişti, precum şi alte activităţi şi programe. Dacă sunt sprijiniţi , aceşti copii au toate şansele să uite momentele grele prin care au trecut şi să se bucure în continuare de minunatele clipe pe care vacanţa de vară le poate oferi.

GALA DE DANS Raza Sperantei

Ca o continuare a tradiţiei din anii anteriori, Raza Speranţei organizează în acest an cea de-a opta ediţie a Galei de Binefacere în favoarea copiilor suferinzi de boli maligne. Anul acesta gala va îmbrăca o nouă formă, tema principală fiinddansul, mesajul transmis cu ocazia acestui spectacol fiind solidaritatea sătmărenilor cu familiile aflate în luptă cu boala. Pe durata spectacolului doritorii vor putea obţine informaţii despre oportunităţile programului Raza Speranţei şi modalităţile prin care acest program luptă pentru înfrumuseţarea vieţii copiilor şi familiilor acestora care trec prin astfel de încercări. Totodată publicul prezent va avea posibilitatea să facă donaţii în urnele expuse lângă standurile de informare. Vă invităm să luaţi parte la acest eveniment împreună cu familiile Dumneavoastră.
Afis

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.