Clubul Raza Sperantei invită la colaborare

alimente

Părinții prezenți au fost astfel informați de importanța asigurării copiilor a unei alimentații bogate în vitamine și antioxidanți asimilate atât din consumul fructelor și legumelor cât și din suplimenții nutritivi sub formă concentrată. În cadrul programului s-a facilitat de data aceasta şi achiziționarea produselor pentru 8 familii, care s-au arătat interesate în consumul acestor tipuri de suplimenți.

La întâlnire au fost prezenți și copiii, care între timp  au pregătit o salată de fructe care ulterior a fost degustată și de părinți și invitați.

Ne dorim în acest an cât mai multe întâlniri în cadrul clubului părinților prin intermediul cărora să le oferim părinților informații pe diferite teme de interes care să le dea părinților șansa de a acumula cât mai multe informații pentru  o confruntare  cât mai ușoară cu problemele cotidiene, însă nu vrem să scăpăm din vedere nici starea lor de bine.

Împreună pentru un zâmbet

În preajma Sfintelor Sărbători de Crăciun Fundaţia Hans Lindner a iniţiat acţiunea „Poti fi şi tu Raza Speranţei”, cu scopul de a sensibiliza comunitatea sătmăreană în identificarea familiilor cu copii bolnavi constanţi. Totodată se mai aştepta, ca să se sugereze şi daruri surpriză special gândite pentru acei copiii. În această acţiune s-au implicat ca parteneri ziarele locale Informaţia zilei şi Friss Újság, care au prezentat soarta copiilor identificaţi şi chemau cititorii la alianţă în oferirea darurilor visate de iniţiatori. Astfel ajutorul a ajuns în toate colţurile judeţului (Carei, Lazuri, Livada, Odoreu, Oraşu Nou, Cehal), dar şi la multe familii din Satu Mare. Vizita inopinantă şi darurile oferite de sătmăreni au reuşit să aducă zâmbetul pe buzele copiilor. Odată identificând familiile în nevoie, organizatorii promit ca împreună cu sătmărenii inimoşi vor căuta să rămână aproape de familiile în cauză şi să intervină cu ajutor şi în viitor. Prin această acţiune s-a ajuns la 17 familii, dar se presupune, că trăiesc printre noi şi mai mulţi aflaţi în situaţii similare, care aşteaptă, ca într-o zi Raza Sperantei să poposească şi pe la casele lor.

Raza_Sperantei

Dotarea secţiei de oncopediatrie din Cluj-Napoca

Vizitând secţia de oncopediatrie în preajma Sărbătorilor de iarnă, în urma discuţiilor cu copiii internaţi cât şi cu cadrele medicale, am aflat dorinţele lor cu privire la amenajarea camerei de joacă într-un spaţiu cât mai cald, prietenos şi accesibil copiilor, cât şi dotarea secţiei cu aparaturile necesare tratamentului.
Dorinţele vor fi îndeplinite cu ocazia acestei vizite de început de an, cele 5 infuzomate oferite de către Centrul de Reabilitare al Organizatiei Caritas vor intra în posesia sectiei, fiind nelipsite pentru administrarea tratamentului , iar copiii vor avea ocazia ca de acum înainte când se joacă jocurile să fie proiectate pe un ecran supradimensionat LCD, astfel camera de joacă va primi un alt aspect. Tot cu ocazia acestei vizite, vom dota biblioteca din camera de joacă cu cărţi de poveşti, cărţi de colorat în limba maghiară şi germană.

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.