Actualităţi la Raza Speranţei

Icon-newsProgramul Raza Speranței al Fundației Hans Lindner este un program de asistență psiho-socială care  are în vedere recuperarea și  îmbunătățirea calității vieții copiilor suferinzi de cancer și leucemie și al  familiilor acestora.  În prezent, programul  însoţeşte 25 de copii bolnavi de cancer și leucemii din județ și 20 de copii din județele învecinate.

Specificul activității programului este centrat pe organizarea unor programe și evenimente cu trăiri emoționale benefice recuperării , însă în ultimele luni multe din obiectivele pe anul în curs au fost  anulate din pricina multor solicitări a lipsei citostaticelor necesare tratamentului copiilor internați.

Lipsa din spitale a tratamentelor necesare a făcut ca prioritatea vitală să devenă în cursul anului 2012 achizitionarea medicației necesare tratamentului a 18 copii internați la secția de oncopediatrie a Institutului „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, valoarea atribuită fiind de cca. 20.000 lei.

Dincolo de contribuția  în procurarea citostaticelor/tratamentelor copiilor internați, echipa Raza Spertasnţei este în continuare în preajma copiilor sătmăreni, dorind să surprindă și să împărtășească momentele emoționale din viața familiilor din Raza Sperantei , unul dintre acestea fiind bucuria începutului școlii. Împreună cu copiii și părinții s-a pornit la drum pentru a căuta rechizitele necesare , caietele speciale, ghiozdanele și uniformele pentru bobocii din  Clasa I , elevii mai mari optând în schimp pentru a-și  reînnoi garderoba de toamnă sau a-și achiziționa rechizitele necesare pentru întregul an școlar.

Copiii asemenea părinților și echipei Raza Speranței s-au alăturat cu entuziasm și bucurie dar și cu emoții constructive pregătirilor acestui nou început, regăsind în această acțiune speranța în lupta pentru viață.

Psih. Cristina Tulba- coordonator program Raza Speranței

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.