Obiectivele noastre

Ce paşi trebuie să urmăriţi dacă vreţi să oferiţi 3.5% din impozitul datorat statului, programului Raza Speranţei?
 • Informarea clară şi îndrumarea familiei spre centre medicale specializate
 • Ajutor în realizarea deplasării la clinici în ţară şi în străinătate
 • Organizăm tabere de recuperare prin trăiri emoţionale pentru copiii bolnavi şi familiile lor
 • Asistarea continuă a familiilor din evidenţă
 • Pe baza anchetelor sociale acordarea de ajutoare financiare ocazionale
 • Procurarea de medicamente sau de alimente special prescrise
 • Cazarea ocazională în locuinţa fundaţiei din Cluj Napoca
 • Clubul părintilor – grup de suport psihologic
 • Amenajarea şi dotarea adecvată a secţiilor oncopediatrice
 
 

Cancerul la copii este vindecabil!

sos

Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer este celebrată în fiecare an pe 15 februarie pentru 250.000 de copii cu cancer  depistaţi anual la nivel mondial.

Cancerul la copil este o boală rară, reprezentând numai 2% din numărul total de cancere. Conform statisticilor publicate de Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO) în România , anual 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer.  În funcţie de specificul bolii, rata de vindecare este cuprinsă între 30 şi 60 %. Circa 70% dintre toate cancerele sunt vindecabile dacă sunt diagnosticate şi tratate dintr-un stadiu incipient.

Vezi detalii

Cum poţi să ajuţi?

Donati
Direct, în contul bancar :
Cont:
RO68BACX 0000 0030 0773 6002
Banca: UNICREDIT TIRIAC

 

3.5% din impozitul pe venit este foarte important ca aceşti bani să ajungă la locul potrivit !

2% din impozitul pe venitUn cetăţean poate decide modul în care sunt cheltuiţi 3.5% din impozitul lui datorat pe venit,  direcţionând această sumă către o organizaţie nonguvernamentală. Dacă nu folosiţi această opţiune, suma respectivă rămâne să fie încasată şi gestionată de către stat. Gândiţi-vă însă ca aceşti bani pot rezolva probleme din anturajul Dvs. sau din comunitatea în care trăiţi.

Programul Raza Speranţei al fundaţiei noastre este destinat copiilor suferinzi de cancer şi are în vedere îmbunătățirea calităţii vieții lor şi a familiilor acestora. Dacă doriţi ca  3.5% din impozitul pe venit să fie direcţionat către programul Raza Speranţei vă sugerăm să urmaţi următoarele instrucţiuni!

 

Cancerul la copii este vindecabil!

sos

Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer este celebrată în fiecare an pe 15 februarie pentru 250.000 de copii cu cancer  depistaţi anual la nivel mondial.

Cancerul la copil este o boală rară, reprezentând numai 2% din numărul total de cancere. Conform statisticilor publicate de Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer (ICCCPO) în România , anual 500 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer.  În funcţie de specificul bolii, rata de vindecare este cuprinsă între 30 şi 60 %. Circa 70% dintre toate cancerele sunt vindecabile dacă sunt diagnosticate şi tratate dintr-un stadiu incipient.

Medicii oncopediatri  avertizează că simptomele cancerului pot fi deseori interpretate ca boli obişnuite vârstei copilăriei.  Şi totuşi există o serie de simptome care ar putea ridica suspiciunea de cancer în cazul copilului sau adolescentului, şi anume:

 • Pierderea continuă în greutate, inexplicabilă
 • Greaţă persistentă sau vărsături fără să fie precedate de greaţă
 • Oboseală cronică sau paloare constantă
 • Febră persistentă de origine necunoscută
 • Dureri de cap de peste 2 săptămâni însoţite sau nu de vomă
 • Creşterea în dimensiuni a capului
 • Punct alb în ochi, strabism apărut de curând, orbire recentă, ochi bulbucaţi
 • Modificări oculare sau ale vederii care apar brusc şi persistă
 • Dureri abdominale , deseori însoţite de vomă matinală
 • Dureri persistente ale oaselor, articulaţiilor, spatelui sau picioarelor
 • Nodul sau umflătură la nivelul abdomenului sau pelvisului, capului sau gâtului, toracelui, axilei sau membrelor
 • Răni, sângerări sau învineţiri frecvente, inexplicabile prin gravitatea leziunilor suferite
 • Infecţii
 • Schimbări inexplicabile ale comportamentului sau a dispoziţiei
 • Schimbarea şi deteriorarea mersului, echilibrului sau limbajului.

Adaptare după ”Signs of Childhood Cancer”

Este vital ca părinţii să meargă cu copilul la medic pentru consult suplimentar dacă oricare dintre aceste simptome persistă.

În Satu Mare Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer va fi marcată de evenimente organizate  în cadrul programului Raza Speranţei al Fundaţiei Hans Lindner.

Raza Speranţei este un program care  vine în sprijinul familiilor cu copii bolnavi de cancer prin acordarea unui suport social, informational, consiliere psihologică dar şi consiliere spirituală, precum şi reabilitare.

Specificul activitătii programului este centrat pe susţinerea familiilor aflate în criză-prin informare, îndrumarea familiilor spre centrele  medicale specializate, cresterea accesului copiilor la tratamentele adecvate prin achizitionarea  citostaticelor şi a suplimenţilor alimentari adjuvanţi, organizarea unor programe  cu trăiri emoţionale benefice recuperării (tabere de reabilitare, excursii, marcarea evenimentelor importante  din viaţa fiecărui copil- zile de naştere, începutul şcolii,întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă şi Paştele), grup de suport pentru părinţi. Totodată se contribuie  la îmbunătăţirea serviciilor oncopediatrice prin utilarea secţiei de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca cu aparate şi materiale  necesare asigurării serviciilor medicale de calitate, precum şi a unui climat favorabil recuperării. Raza Speranţei este programul care înseamnă colaborarea activă între comunitatea locală, instituţiile medicale (Spitalul judeţean Satu Mare , Institutul Oncologic din Cluj-Napoca “Ion Chiricuţă”) şi Fundatia Hans Lindner, în scopul găsirii celor mai bune soluţii pentru copiii şi familiile afectate de boală si acordarea de ajutor pentru a ieşi din această situaţie.

În cei 12 ani de prezenţă activă a acestui program la nivelul comunităţii 150 de familii cu copii bolnavi au beneficiat de sprijin în momentele de criză prin care au trecut odată cu aflarea  diagnosticului de cancer.  În prezent , la nivelul judeţului Satu Mare, în programul Raza Speranţei sunt 45 de copii şi tineri cu diagnostic de cancer şi leucemii aflaţi sub tratament sau în remisie, şi aproximativ 20 de copii din judeţele învecinate.

O importanţă semnificativă în derularea programului o au voluntarii care au rămas pe parcursul acestor ani elementul cheie, contribuind semnificativ la conceperea, dezvoltarea și punerea în practică a ideilor, dar şi sătmarenii, comunitatea locală, care susţine continuu cu donaţii sau cu 2% din impozitul pe venit  activitătile întregului program.

Este necesară o bună colaborarea a  instituţiilor medicale locale şi regionale cu  ONG-urile şi cu comunitatea locală  pentru ca cei mici să beneficieze de controale preventive dar şi de tratamentele adecvate atunci când sunt diagnosticaţi cu cancer. În plus, copiii salvaţi de această cumplită boală, trebuie ajutaţi să se integreze în societate şi să urmeze parcursul unei vieţi normale, lucru deloc uşor având în vedere experienţele dramatice la care au fost supuşi. Comunitatea, trebuie să dea dovadă de toleranţă şi înţelegere, să fie deschisă pentru a-i accepta pe copiii care trec prin astfel de traume, în aşa fel încât urmele bolii să nu îi izoleze şi să nu îi condamne la condiţia de “exclus din societate”.

Victoria împotriva cancerului nu poate fi declarată dacă nu sunt şterse sau diminuate urmele trecerii prin această situaţie şi dacă respectivii pacienţi nu sunt redaţi unei vieţi normale, acordându-li-se şansa să funcţioneze normal şi să aibă o viaţă împlinită.

Rugăciune:

“Să nu uit Isuse,Că pot să vindec, fără să fiu medic
Că pot să consolez, fără să fiu medicină
Că pot să fac să zâmbesc,
Fără ca să am titlu de clovn. “

Cristina Tulba-psiholog, Fundatia Hans Lindner

e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

tel: 0731-008168

 

Contact

Fundaţia Hans Lindner
Programul Raza Speranţei
Str. Ceahlaului nr. 38
Loc.Satu Mare
Jud.Satu Mare
Cod postal 440043
Romania
Tel.:0261- 715136
Fax.:0261- 715136
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.